onsdag 20 oktober 2010

Statligt subventionerade lögner om Israel

Efter det att Mattias Svensson upptäckte att i början av 2009 så stoppade Mathias Sundin en utställning från Palestina grupperna som jämställer Israel med nazi-Tyskland (Vilket är en orwelliansk förvrängning av verkligheten med tanke på att Tredje riket var allierad med den första palestinska ledaren Haj Amin al-Husseini, liksom nutida nationalsocialister stödjer den palestinska saken, och med tanke på hur det är den palestinska sidan som delar nazisternas åsikter) från att ställas ut på ett bibliotek i Norrköping så har det diskuteras om ska få ställas ut på offentligfinansierade bibliotek.

Jag menar dock att Svensson och de som försvarat honom har fel. Visst ska även de vidriga åsikter som framförs av Palestinagrupperna ha yttrandefrihet, men det innebär inte att de har rätt att uttrycka åsikterna i form av utrymmesslukande utställningar i bibliotek. Om det är så att alla får ställa ut saker i bibliotek då bör även Palestinagrupperna få göra det. Men saken är dock den att det inte är så att alla får ställa ut där och givet det så är det fullt berättigat att stänga ute dem. Om Palestinagrupperna ska få ställa ut där bör även en pro-israelisk utställning få vara där, men såvitt jag vet har en proisraelisk utställning aldrig förekommit. Rent allmänt sett tycker jag dessutom för övrigt inte heller att bibliotek ska innehålla politiska utställningar, utan de bör fokusera på böcker och tidningar.

Till saken hör också något som jag tidigare inte var medveten om men som jag nu ser Dimitri Vasserman förklara på Erik Svansbos blogg (han hade skickat in det till Newsmill, men de refuserade det): Palestinagrupperna får så mycket som 4 miljoner i statligt stöd. Deras verk är alltså skapade med skattepengar som vi andra tvingats betala in till Palestinagrupperna via staten. Med det i åtanke så handlar denna utställning verkligen inte om yttrandefrihet, utan om missbruk av skattemedel.