måndag 7 mars 2011

Svenska kyrkan-en av Sveriges viktigaste vänsterorganisationer

Till skillnad från i USA har Sverige inte mycket av "kristen höger". Kristdemokraterna fick bara 5,6% i senaste valet och och mycket av det var moderata stödröstare och vidare så är kristdemokraterna idag så urvattnade så att de i USA inte skulle räknas som "kristen höger".

Den religiösa kraft som är starkast i Sverige är istället som Roland Poirier Martinsson påpekar snarare "kristen vänster", organiserad i Broderskapsrörelsen och Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan, där cirka 70% av svenskarna fortfarande är med, kampanjer nu mot de stramare regler för sjukpenningen som regeringen infört. De tidigare politiska kampanjer man genomfört exempelvis för klimatalarmism, mot Israel och för höjt bistånd har på motsvarande sätt alla haft en distinkt vänsterprägel. Svenska kyrkan är idag därför idag inget annat än en socialistisk propagandaorganisation.

Frågan är då varför så många borgerliga väljare fortfarande väljer att vara kvar i den. Genom att vara kvar i svenska kyrkan så sponsrar de vänstern. Även om man inte är ateist som jag borde de ändå följa mitt exempel och utträda (vilket jag gjorde för mer än 10 år sedan). Det finns trots allt kyrkor som inte ser det som sin huvuduppgift att propagera för vänsterpolitik.