lördag 18 september 2010

Vänsterpartiets kommunism är kvar

En grundläggande liberal och demokratisk rättighet är rätten att kunna uttrycka den åsikt man har. Denna rätt ska naturligtvis även gälla de personer vars åsikter man inte gillar.

Företrädare av totalitära ideologier som kommunism har dock en annan uppfattning, nämligen att bara personer som delar våran ideologi ska kunna uttrycka sig. Enbart anhängare av den typen ideologier skulle därför försöka förhindra meningsmotståndare att uttrycka sin åsikt genom att med vuvuzelas ( Och jag som hade hoppats att vi skulle få slippa den styggelsen efter det att fotbolls-VM var över!) och megafoner se till att ingen kan höra vad de säger.

Det är just därför som avslöjandet att två vänsterpartistiska riksdagskandidater, Dror Feiler och Francisco Contreras, deltog aktivt vid störningen av SD-ledaren Jimmie Åkessons möte är så talande. Båda är ökända i tidigare sammanhang, den förstnämnda som organisatör av "Ship to Gaza"-flottiljan, vars syfte var att ge den nazistiska Hamasdiktaturen i Gaza möjlighet att fritt importera mer avancerade vapen som de kunde mörda fler judar med, den sistnämnde som aktiv försvarare av Hugo Chavez marxistiska diktatur i Venezuela, så man borde kanske inte bli så förvånad över att det är just dem.

Det intressanta i sammanhanget är att det visar att vänsterpartiets kommunistiska tankesätt fortfarande är kvar. Visserligen säger Lars Ohly att han inte gillar vad Feiler och Contreras gjorde, men han har ingen avsikt att utesluta dem, vilket innebär att deras agerande är sådant som man kan tolerera.