måndag 20 januari 2014

Småpartier behandlas av journalister som stora-om de tycker som journalisten

Partiledaren för ett parti långt under riksdagsspärren får bre ut sig i en lång intervju i Sveriges Radio(SR). Då SR enligt sitt "Public service"-uppdrag är skyldiga att vara opartiska så utgår jag från att Liberala partiets ordförande Emil Tisell snart får en motsvarande intervju.

OK, nu var i och för sig Gudrun Schymans (som det naturligtvis handlade om) Feministiskt Initiativ tyvärr många gånger större än Liberala partiet i riksdagsvalet 2010, och man lär tyvärr bli det i årets val också, så SR skulle kanske kunna motivera särbehandlingen med att FI är större, men med tanke på att Piratpartiet var ännu större än FI i riksdagsvalet 2010 och till skillnad från FI lyckades vinna platser i EU-parlamentsvalet 2009, så borde Piratpartiets Anna Troberg kunna kräva att få minst samma tid.

Det verkliga skälet till att FI får mediautrymme som inte andra partier utanför Riksdagen får är förstås att många journalister, inte minst då i SR och SVT, i grunden sympatiserar med FI och låter det påverka deras arbete, trots att det i en påstått opartiskt mediaföretag inte borde det.

Inga kommentarer: