tisdag 6 augusti 2013

"Högervridna" medier?

Dagens skratt kom när DN-journalisten Johan Croneman hävdar att det råder en absolut högervridning i medierna. Hans argument för det är att SVT-dokumentären "lönesänkarna" inte fått den uppmärksamhet han ansåg att den förtjänade och att medierna tagit upp en rapport som hävdar att glesbygdsstöd inte är effektivt trots att Vattenfall gjort förluster.

Vad gäller det första argumentet så vet jag inte vilka medier han följer men förutom den ursprungliga sändningen i SVT, som i sig naturligtvis är mediaexponering, så har den diskuterats väldigt många gånger i flera medier, klart fler gånger än de allra flesta SVT-dokumentärer (trots låg kvalitet). Måhända är inte ens det enligt Cronemans subjektiva uppfattning fortfarande inte tillräckligt många gånger, men det visar bara hur långt till vänster Croneman är, och inget annat.

Vad gäller det andra så har nog faktiskt Vattenfallskandalen fått klart mer utrymme och för det andra så finns det ingen motsättning mellan att ta upp båda ämnena.

Sanningen är som bekant att det tvärtom är så att medierna är vänstervridna, med 80% stöd för vänsterblocket. Man måste vara kommunist för att se det som "högervridning"