fredag 26 november 2010

Palins nordkoreanska allierade och Obamas 57 USA-delstater

Ett bra exempel på hur vänstervridna de flesta journalister är har vi när de nu gör en stor sak över att Sarah Palin i en radiointervju talat om "våra nordkoreanska allierade", något som naturligtvis var en felsägning av den typ som de flesta av oss någon eller några gånger gjort oss skyldiga till.

Och Obama är verkligen inget undantag, då han exempelvis har talat om att han har besökt 57 delstater i USA, talat om att den amerikanska konstitutionen skrevs för mer än 20 århundraden sedan, talat om att FBI existerat i bara 100 dagar, talat om att hans sjukvårdsplan ger mer ineffektivitet (förvisso skulle nog många av oss säga att det är korrekt, men det är knappast vad Obama bör säga om han ska argumentera för det), talat om landet Europa, om att Israel är en stark vän till Israel och att "österrikiska" är ett språk.

Hur många av dessa felsägningar har journalister gjort en stor sak av? Inga alls. Så varför gör man en enstaka felsägning från Palin till en stor sak? Kan det månne vara så att de på basis av sina egna vänstervridna politiska preferenser vill skönmåla Obama och svartmåla Palin?

Och vicepresidenten Joe Biden är minst lika benägen att göra förvirrade uttalanden, för att bara ta ett exempel på det:


Men återigen, journalistkåren tystar ned den här typen av uttalanden från Bidens sida, i skarp kontrast med behandlingen av Palin och för den delen många andra republikaner.