söndag 14 november 2010

Mona Sahlins avgång är beklaglig

Inte helt oväntat så avgår nu Mona Sahlin. Detta tycker jag är synd eftersom hon varit (och skulle om hon suttit kvar fortsätta vara) en så dålig partiledare och eftersom jag vill att det ska gå dåligt för Socialdemokraterna. Det som är dåligt för Socialdemokraterna är bra för Sverige och vice versa.

Den enda trösten är att det finns inga för Socialdemokratin bra alternativ. Margot Wallström skulle säkert bidra till att stärka partiet, men bortsett från att hon inte sitter i Riksdagen så har hon gjort klart att hon inte vill ha jobbet. Carin Jämtin framstår efter valfiaskot för de Stockholmssossar hon leder inte som ett seriöst alternativ. Thomas Östros och Ibrahim Baylan är lika förknippade med valförlusten som Sahlin. Thomas Bodström har genom sitt egocentriska agerande visat att han inte kan tas på allvar.

Så vem skulle det då bli? Jag har faktiskt ingen, det återstår att se. Kanske blir det trots allt någon av de ovannämnda i brist på andra alternativ. Vi får bara hoppas att det blir någon lika inkompetent som Mona Sahlin.