torsdag 30 december 2010

Aftonbladet & Helena Benaouda avslöjade

Aftonbladet och Helena Benaouda, ordförande i Sveriges Muslimska Råd, torde vara de som får skämmas mest över det nya avslöjandet att ett antal svenska och danska medborgare av arabiskt ursprung hade långt framskridna planer på en massaker på Jyllands-Postens redaktion.

I oktober 2009 hade Aftonbladet ett snyftreportage om hur en av dessa, Sahbi Zalouti, hade arresterats i Baluchistan, en provins i Pakistan där klaner som sympatiserar med talibanerna och al-Quaida är inflytelserika. Att han var där hade enligt Aftonbladet dock inget med det att göra utan bara att han bara ville "informera om Islam".

Aftonbladet har för övrigt "märkligt" nog raderat artikeln från sin hemsida, men den går ännu så länge att läsa här.

En av de andra misstänkta är en viss Munir Awad, som för övrigt varit sambo med och har ett barn med Safia Benaouda, dotter till Muslimska Rådets ordförande Helena Benaouda. Munir Awad och Safia Benaouda har för övrigt två gånger blivit arresterade i områden där al-Quaida är starka i Somalia och Pakistan (för att "informera om Islam" får man förmoda) men blev med svenska myndigheters hjälp frisläppta. Helena Benaouda hävdade ändå i ett framträdande i SVT debatt att hon "aldrig stött på några extremister".

Vilket innebär att hon endera aldrig träffat på sin svärson tillika pappan till hennes barnbarn, eller att hon ljuger eller att hon inte anser att Awad är en extremist. Den första förklaringen saknar all trovärdighet, så det är endera den andra eller den tredje förklaringen som gäller. I vilket fall som helst kan Sveriges Muslimska Råd knappast ha någon trovärdighet i fortsättningen som företrädare för ett "moderat Islam" så länge hon är kvar i ledningen.