söndag 12 december 2010

Fängsla genast Vilks!

Vi måste genast inleda fredsförhandlingar med talibanerna, ge dem Afghanistan samtidigt som vi avrättar eller åtminstonde fängslar Lars Vilks!

....

Naturligtvis tycker jag inte det ovanstående. Men svenska regeringar har under årtionden krävt att Israel ska vika sig för islamistiska krav när Israel utsatts för självmordsbombningar och andra terrordåd.

Skulle vi tillämpa den mentaliteten här så skulle vi göra som återstående nu när vi drabbats av en självmordsbombning (som tack vare bombarens inkompetens och oduglighet när det gäller att hantera sprängmedel som tur var endast dödade honom själv). Självmordsbombaren har nämligen angivit Sveriges deltagande i kriget mot talibanerna i Afghanistan och våran "support till grisen Vilks" som motiv. Om eftergifter för islamistisk terror är lämpligt för Israel, borde det väl vara lämpligt för Sverige.

Faktum är att det är mindre orimligt att kräva dessa eftergifter av Sverige, eftersom de inte skulle utgöra ett potentiellt existensiellt hot mot Sverige. Att skapa en islamistisk terrorstat bara några kilometer från Tel Aviv, Ben Gurion-flygplatsen och resten av den tätbefolkade kustremsan och meter från Jerusalem skulle däremot utgöra ett potentiellt existensiellt hot mot Israel då dessa områden
som en majoritet av Israels befolkning och ekonomiska bas skulle hamna inom räckvid för anfall med raketer och annat, på motsvarande sätt som tillbakadragandet frän Gaza gjorde att Sderot hamnade inom räckvid för raketer från Gaza.