söndag 16 december 2012

Orsak och verkan

Orsak:Två (endast två, inte alla) av medlemmarna av det ungdomsgäng med invandrarbakgrund som misshandlade en 62-årig man i Kortedala i Göteborg så grovt att det var nära att han nästan dog, och gav honom men för livet i form av bland annat förlorad syn på ena ögat, förlorad styrka i ena armen, talsvårigheter och förlorat minne av de två senaste åren, fick patetiskt låga straff av det patetiska svenska rättsväsendet i form av endast en "aja-baja"-tillsägelse och 140 timmar av "samhällstjänst" (alltså städning och liknande).

Verkan: SD, det enda parti som tydligt verkar för en ordentlig skärpning av straffen, får rekordhöga opinionssiffror.

Varken ledande journalister eller politiker inom de övriga sju riksdagspolitiker verkar inse att de flesta faktiskt bryr sig mer om en rättsskandal  likt den ovannämnda än om tre SD-politiker för 2½ år sedan höll i några järnrör någon minut utan att ens vara i närheten av att använda dem mot någon. Och så länge de inte inser det så lär SD fortsätta att växa.

Vill de andra sju riksdagspartierna hejda SD:s framgång då är rabblande av enskilda SD-politikers privata snedsteg en sommarnatt 2010, som de flesta med rätta faktiskt tycker är irrelevant för sakpolitiken, rätt så ineffektivt. Istället måste man se till att invandringen görs mer nyttig för Sverige (vilket inte är synonymt med att minska den) och ordentligt skärper det regelverk som låter unga kriminella komma undan med grov brottslighet med på tok för milda straff.