lördag 23 mars 2013

Dags att tända alla lampor klockan 20:30 igen

Nu är det då återigen dags för "Earth Hour", det årliga globala jippo, där vi alla förväntas sitta en timme i mörkret och ha dåligt samvete för att vi har ljus, och modern civilisation. Jag skrev vad som behövdes om det ifjol, och behöver därför inte skriva något nytt. Men för er som inte läste det, eller inte kommer ihåg vad jag skrev följer en repris nedan:

Att sitta en timme i mörkret framställs som någon slags ädel handling för jordens bästa.

Men fråga er, enligt vilka premisser skulle det anses vara fel att ha på lampor när man behöver dem? Jo, enligt premissen att det bästa för jorden vore om det inte skulle finnas några människor, eller åtminstone inte några människor i moderna civilisationer. "Earth Hour":s budskap är därför (även om de flesta som deltar i jippot förmodligen inte inser det)anti-mänskligt och anti-modern civilisation.

Jag vill därför uppmana alla läsare att mellan 20.30 och 21.30 visa att du är pro-mänsklig och pro-modern civilisation genom att tända alla lysen i din bostad och ha eventuella gardiner eller persienner öppna så att det syns för utomstående. Det kommer då jag göra.