lördag 21 januari 2012

Mer om Juholt

Ryktena visade sig då alltså vara sanna-Juholt avgår. Det är högst förståeligt att socialdemokrater ville göra sig av med honom så han helt klart sänkte deras parti-men av samma anledning så är det beklagligt för oss andra och Sverige då en svagare socialdemokrati varit bra.

Frågan är då vem som ersätter honom. Den tillfälliga partiledaren Carin Jämtin skulle om hon blev permanent ersättare knappast vara mycket mindre av ett sänke då hon legat bakom mindre genomtänkta krav på butlers och "könsneutrala" toaletter i Stockholms tunnelbana.

Thomas Östros och Pär Nuder förefaller vara hyfsat smarta (åtminstone jämfört med Mona Sahlin, Juholt och Jämtin) men lider precis som Göran Persson av problemet att de inte har särskilt "folkliga" i sin personlighet och stil) och åtminstone Nuder verkar starkt ovillig att ta över.

Förmodligen blir det därför istället någon mer eller mindre okänd person precis som Juholt. Den lösningen lyckades som denna dag och de föregående månaderna, illustrerar inte så bra nu senast, men det är dock inte säkert att det skulle sluta likadant nu.