fredag 9 december 2011

Nobelstiftelsens vurmande för rasistiska diktaturer

Dick Erixon pekar på hur samma Nobelstiftelse som vägrar Jimmie Åkesson tillträde eftersom han sägs ha fel värderingar inte har några problem med att låta företrädare för stenhårda diktaturer som Iran, Syrien, Sudan, Zimbabwe och Nordkorea delta. Jag är inte Sverigedemokrat, men nog är den politik de står för oändligt mycket mindre avskyvärda än den som nämnda diktaturer står för.

Framförallt Sudan, Zimbabwe och Nordkorea är inte bara mer avskyvärda för att de står för totalitär kontroll av ekonomin och samhällslivet och mördar stora delar av sitt folk, de är också grovt rasistiska. Sudans etniskt arabiska regim har begått vad som kan karaktäriseras som folkmord mot svarta i både det numera självständiga Sydsudan och i Darfur. Zimbabwes regim har på öppet rasistiska grunder fördrivit vita och stulit deras egendom.

Och Nordkorea, det är som beskrivs i denna artikel världens förmodligen mest rasistiska stat. Trots att Sydkorea jämfört med västerländska mått mycket stängt med en mycket restriktiv invandringspolitik (mer restriktiv än den danska) så fördömer Nordkorea landet för den mycket begränsade invandring som tillåts och den (högst begränsade)  "mongrelisering" (rasblandning) som förhållanden mellan amerikanska soldater i Sydkorea och sydkoreanska kvinnor skapat.

Det är faktiskt dock inte bara rasblandning med svarta och vita amerikaner som Nordkorea fördömer, det är också så att nordkoreanska kvinnor som illegalt tagit sig in i Kina (då hela gränsen mot Sydkorea är befäst så är det omöjligt att fly ur landet den vägen så endast via den mer obevakade gränsen mot Kina går det att ta sig ut) och sedan när de upptäckts av kinesiska myndigheter och deporterats tillbaka till Nordkorea så har de i de fall de varit gravida tvingats till abort då existensen av barn i Nordkorea med kinesiska fäder anses oaccetabelt , eftersom till och med kineser anses rasfrämmande för Nordkoreas regim.

Jämför detta med SD:s krav på att Sverige ska anta dansk invandringspolitik, och det är fullständigt häpnadsväckande att Nobelstiftelsen anser att en företrädare för Nordkoreas regim är mer legitim än en företrädare för SD. Troligen är det en kombination, av dumhet, okunskap och hyckleri. I vilket fall som helst är det oacceptabelt att sådana personer ska få solka ner den store Alfred Nobels minne.