måndag 26 december 2011

Aftonbladets Anders Lindberg för kristen teokrati?

Anders Lindberg på Aftonbladets ledarsida fördömer vinstintressen inom vården, eftersom det sägs vara ett utslag av "girighet" är en av katolska kyrkans 7 "dödssynder".

Men om vinstintresse är "girighet" och "girighet" är en dödssynd, hur kan då denna dödssynd vara rätt inom någon sektor överhuvudtaget? Aftonbladet exempelvis är ett företag inom Schibstedtkoncernen som drivs med vinstintresse. Med tanke på att de anställt en så pass idiotisk ledarskribent som Anders Lindberg är de i och för sig ett argument emot vinstintresse för oss rationella personer (dock inte tillräckligt starkt för att överväga de starkare argumenten för), men Lindberg borde själv inse att han deltar i en organisation med en "dödssynd" som drivkraft

Verkligen intressant är dock att Lindberg anser den katolska kyrkans dogmer bör vara en basis för politiken. Det måste innebära att han också är för förbud mot aborter och homosexualitet. Och för övrigt är en av de andra "dödssynderna" "avundsjuka", vilket rimligen måste innebära motstånd mot omfördelning från rika.