lördag 17 juli 2010

När anordnar vänstern Prideparad i Gaza City?

Hetsen mot Göran Hägglund från vissa håll för att han inte vill närvara vid den så kallade Prideparaden framstår som minst sagt besynnerlig. Sen när skulle det anses obligatoriskt att närvara där? Man behöver verkligen inte vara homofob för att ställa sig tveksam till vissa inslag i dessa parader. Även personer som är helt toleranta mot homosexuella kan vara negativ till vissa inslag i dessa parader och därför inte vilja medverka, liksom faktiskt många som själva är homosexuella (som exempelvis Dick Erixon).

Och även om man är oreserverat positiv till paraderna så kan man faktiskt ha bättre saker för sig. Och med tanke på att Hägglund med sitt partis ställningstagande i exempelvis äktenskapsfrågan knappast kan räkna med att vinna några väljare vid detta evenemang och med tanke på att han tidigare år blivit utbuad där så vore det betydligt konstigare om han ansåg att närvaro där vore en prioriterad fråga.

Om vänstern vore verkligen engagerad mot förtryck av homosexuella skulle man för övrigt inte anordna manifestationer i Stockholm angående inhemska förhållanden, utan då borde man resa ner till Gazaremsan och försöka hålla en "Gay pride-parad" genom Gaza City och se hur bra det går. Med tanke på hur vänstern beskriver Hamas som "frihetskämpar" så lär väl Hamas välkomna, eller åtminstonde tolerera det?

Eller om vi istället för vänsterns absurda fantasi om att Hamas skulle vara "frihetskämpar" utgår ifrån verklighetens Hamas, som är en muslimsk fundamentalistorganisation som varandes fundamentalister naturligtvis förespråkar Koranens syn att homosexuella ska avrättas enbart på basis av att de är homosexuella, så kanske det inte är så troligt att de skulle tolerera nåågra "Gay prideparader".

Med tanke på hur vänstern säger sig bry om homosexuella och om palestinier så är det hyckleri att de helt ignorerar hur homosexuella palestinier till och med i Fatah-styrda områden måste försöka hålla sin sexualitet hemlig och blir i bästa fall fängslade och torterade och i värsta fall mördade om någon upptäcker dem. I Hamasstyrda Gaza är situationen förstås ännu värre. Så när har ISM-aktivisterna tänkt anordna "Gay pride"-parader i Gaza City eller Ramallah? och när har vänstern tänkt demonstrerar mot såväl Fatahs som Hamas förtryck av homosexuella palestinier?

Värt att notera är att det av vänstern så hatade Israel som kontrast är det enda land i Mellanöstern där homosexuella inte riskerar att bli förföljda av staten.