söndag 1 juli 2012

Regeringen bör för Sveriges bästa svälja sin prestige

Sverigedemokraterna säger sig nu ha ändrat sig om ett femte jobbskatteavdrag, vilket innebär att det i princip finns riksdagsmajoritet för det.

Förhoppningsvis leder det till att det också blir av, men det är tyvärr långt ifrån säkert. Anledningen var regeringens irrationella hantering av SD:s tidigare nej. Istället för att säga som det var, att de ville men inte kunde genomföra ljög man och sa att det berodde på att skuldkrisen gör att man inte har råd med det.

När nu behovet av att ljuga försvunnit i samband med SD:s omsvängning så står man nu därför endera inför valet att skada svensk ekonomi genom att inte genomföra denna välbehövliga skattesänkning eller indirekt erkänna att man ljög genom att precis som SD svänga.

Jag hoppas förstås att de väljer det förra, och om regeringen sätter landets bästa först då gör de det, men det finns en hög risk att de av prestigeskäl väljer det senare.

Jag noterar för övrigt att Miljöpartiet, det parti som vissa liberaler bisarrt nog stödde i förra valet, uttrycker förfäran över möjligheten att arbetande svenskar ska få behålla mer av det de skapat.