onsdag 5 februari 2014

Statsradion och vänsterrasismen i ett nötskal

Statsradion har alltså skapat ett "debattprogram" med titeln "hur mycket rasism tål Sverige" ledd av den (ö)kända vänsterdebattören Alexandra Pascalidou. Till det första programmet var bland annat den borgerliga debattören Alice Teodorescu inbjuden, men när Teodorescu uttryckte åsikter som inte Pascalidou gillade avfärdades hon av programledaren med att hon som vit inte kan veta något om ämnet rasism. Vilket ger upphov till ett antal frågor och observationer.

1) Pascalidou måste väl ha vetat att Teodorescu var vit innan hon bjöd in henne. Om det innebär att hon inte kan veta något om ämnet, varför blev hon överhuvudtaget inbjuden?

2) Kanske är det bara jag, men jag tycker  Pascalidou (översta bilden) ser ut att vara lika minst lika vit som Teodorescu (nedersta bilden)


Så om vita inte kan veta något om rasism, hur kan Pascalidou veta något?

3) Och är inte definitionen av rasism i princip att man avfärdar någon på grund av den ras man sägs tillhöra, det vill säga just vad Pascalidou gjorde ? Frågan är då: hur mycket av Alexandra Pascalidous rasism tål Sverige?

4) Är detta den sortens ovärderliga kvalitetsprogram som gör statsradion (eller "public service" som dess anhängare kallar det), och tvångsfinansieringen av den, till en helig ko i svensk politik?

Inga kommentarer: