söndag 10 januari 2010

Reinfeldt arbetar inte tillräckligt för arbetslinjen

Både P.J. Anders Linder och Peter Wolodarski påpekar att regeringens problem i opinionen till stor del är självförvållade genom att man inte tillräckligt försvarar arbetslinjen.

Detta handlar dels om att man inte gör tillräckligt för att informera om jobbskatteavdraget och dels om man inte försvarat exempelvis de ändrade reglerna för sjukpenning. Istället har man menar Wolodarski varit lediga alltför länge nu.

Det som kan tilläggas är att regeringen när den inte varit ledig arbetat hårt för att försvara inte arbetslinjen utan klimatalarmismen. Under flera månader har Reinfeldt knappt velat tala om annat än sitt engagemang för klimatalarmismen. Och detta innebär inte bara att man distraheras från att försvara arbetslinjen, utan genom detta så stärker man Miljöpartiet.

Om klimatalarmismen är så sann och så viktig som Reinfeldt säger att den är varför ska man då inte rösta på det parti som först engagerade sig i frågan och som fortfarande står för den mest långtgående linjen? Pga Reinfeldts klimatalarmism är det en fråga alltfler väljare ställer sig, vilket tillsammans med Maria Wetterstrands personliga popularitet är varför Miljöpartiet (och därmed också hela vänsterblocket) ökat så mycket.