måndag 8 juli 2013

Nytt rekord i åldersskillnad

Vid förhållanden mellan män och kvinnor så är det vanligen så att mannen är äldre än kvinnan. Att det är så finns det både biologiska förklaringar till ,som att kvinnors fertilitet avtar mer med åldern (särskilt efter 40) ofta förstärkt med olika kulturella normer.

Oftast så är åldersskillnaden dock bara några år, men ibland är den desto större, nästan alltid relaterad till att mannen är mycket rikare.

Läsare äldre än 30 år minns säkert hur den amerikanska fotomodellen Anna Nicole Smith 1994 vid 26 års ålder gifte sig med den 89-årige miljardären J. Howard Marshall (paret är avbildat nedan) Marshalls söner, som för övrigt var betydligt äldre än deras styvmor Anna Nicole Smith, genomgick sedan en bitter arvsstrid med henne efter det att Marshall dog.

Nyligen kom den 86-årige Playboy-grundaren Hugh Hefner nära det rekordet genom att gifta sig med 26-åriga playboyutviket Crystal Harris.


Nu ser jag dock att i Irak så gifter sig en 92-årig man med en 22-årig kvinna (avbildade nedan) en åldersskillnad som är ännu större än de tidigare rekorden

Vad ska man säga om det? Tja, om kvinnor vill gifta sig för pengar med en extremt mycket äldre man så bör det förstås stå dom fritt. Men just i det senaste fallet så sker det i en kultur där tvångsgifte är vanligt, varför det är svårt att undgå misstanken att det är hennes familj som blir finansiellt belönad (kanske fotot bara togs vid ett felaktigt tillfälle, men bruden ser inte så lycklig ut).

Inga kommentarer: