onsdag 17 juli 2013

Irrationalitetens dag

Få se nu...

-Mannen som i ändlösa irriterande reklamsnuttar talat om att "spara feta slanten på elgiganten", rapparen Dogge Doggelito, kommer i praktiken ut som vänsterpartist genom att hävda att vinstintresse och skattesänkningar är förkastligt och att det tidigare innebär att pengar går förlorade till riskkapitalister. Om man inte vill att ens pengar ska gå till riskkapitalister bör man ju för övrigt inte handla på Elgiganten, som ägs av brittiska riskkapitalister

-I åratal har vissa miljötomtar, bland annat Miljöpartiets förra språkrör Maria Wetterstrand, sagt att vi måste sluta använda olja, för att det i enlighet med den så kallade "Peak oil"-teorin snart kommer ta slut. När nu den teorin framstår som allt mer löjeväckande i och med enorma upptäckter i en rad länder, senast Israel, så säger miljöpartister nu att vi måste använda förbud för att göra den felaktiga teorin sann.

-En norsk kvinna anmäler att hon blivit våldtagen i Dubai-och blir på grund av det fängslad för utomäktenskapligt sex. Detta illustrerar att även om Dubai och de flesta andra mindre gulfstater är klart mer liberala än Saudiarabien så är de definitivt inte fria samhällen jämförbara med Israel i anständighet.

-På tal om Israel så har samma EU som inte ens förmår fastställa att Hizbollah är en terrorgrupp nu kommit med en ny regel att utbyte med Västbanken bör stoppas, fast då enbart under förutsättning att det är med de judar som bor där. Det går bra att ha utbyte med de araber som bor där. "Kauft nicht bei Juden" är nu officiell EU-politik, med andra ord.

1 kommentar:

Kapitalist sa...

Bevarandet av döda mineraler i underjorden är en hjärtefråga för MP. De vill istället skövla regnskog för att odla biobränslen, mat som eldas upp. Medeltemperaturen har inte stigit ett dugg på över 15 år nu. Jag tror att gröntomtarnas excesser nu slår över för dem och att folk om 10 år inte kommer att känna till någonting om något inbillat klimatproblem.

Varför inte återvinna oljan till den atmosfäriska koldioxid som den naturligt skapades av?